PIGMENTFLÄCKAR/SOLSKADAD HUD ELLER YTLIGA KÄRL

Solen ligger bakom en mycket stor del av hudens åldrande.  En vanlig effekt av solens strålar är att människor får mörkare pigmentfläckar på kroppen "solskada hud" Pigmentfläckar ger inga direkta symtom utan är “bara” fläckar på huden. Skulle fläckarna förändras i färg eller storlek, blöda eller infekteras ska du kontakta en läkare.  För att minska risken för att få pigmentfläckar så kan du använda

solkräm med hög SPF, SPF50 är ett bra alternativ. 

 

Följ rådet:
Vi rekommenderar ingen träning på 72h eller smink, tvätta gärna alla sminkborstar innan användning och byt örngott. Tänk på att solexponering efter en behandling inte är rekommenderat eller brun utan sol.  När en laser behandling har utförts så kan man bli svullen, varm och rodnad uppstår samt pigmentering beroende på behandling.  Detta är normalt och även torra partier och flagning vid kemisk peeling förekommer.  Lika viktigt att undvika solen efter behandlingen är det lika viktigt att undvika solen innan en behandling vid kemisk peeling, laser behandling och Aha behandling. Användning av SPF 50 är rekommenderat och använd produkterna som rekommenderas så att huden kan läka korrekt. Vi kan inte garantera någon bra läkning eller bra resultat med andra produkter. 

 

BEHANDLING

INNAN OCH EFTER BEHANDLINGEN MED IPL LASER

Hur fungerar behandlingen?

Under själva behandlingen riktar vi korta och koncentrerade ljuspulser mot huden genom ett prisma av glas, som vi för över hudytan med ett lager av gelé för att skydda huden. 

 IPL-ljuset omvandlas till värme och energin som då alstras spränger sönder melaninet (pigmentet).  Vid behandling av kärl eller rodnad koagulerar blodkärlen av värmen så att de drar ihop sig och blir osynliga.

Hur många behandlingar behöver jag göra

För att få bästa resultat och åtgärda djupt sittande pigmenteringar, solskador och ytliga kärl rekommenderar vi 2–4 behandlingar med 2–4 veckors mellanrum. 
 

Vad ska man tänka på före behandlingen?

Huden får absolut inte vara solbränd och man ska inte ha utsatt sig själv för syror på 14 dagar. Undvik sol 4 veckor innan behandling (sol, solarium, brun-utan-sol krämer)

Är behandlingen smärtsam?

Det kan sticka till något men är inte smärtsamt. Vid behov kan en bedövande kräm användas före behandlingen. Sticket efterföljs ibland av värmekänsla.

Finns det några biverkningar?

Nej! Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå. Denna försvinner inom några dagar. Du kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.
Man kan bli svullen och mörka partier kan uppstå. 

Efter behandling

Efter behandlingen bör du undvika att exponeras av sol (och annat som kan påverka pigmenten/ ytliga kärl) i minst 30 dagar. Använd solskyddsfaktor (SPF 50)
Till alla våra laser behandlingar rekommenderas en kräm som hjälper läkningen av huden samt skyddar mot UV ljus och läkning. När man tar bort ytliga kärl så är det viktigt att veta att en svullnad och värme kan uppstå och då är det viktigt att kyla ner området och inte duscha varmt. Smörj in området med den rekommenderade krämen för att hjälpa huden att läka på bästa möjliga sätt.  När man tar bort kärl så kan det komma tillbaka men när och hur stor del kommer tillbaka kan vi inte svara på, därav kan man behöva mer än en behandling. Du kommer alltid se ett resultat efter varje behandling. 
När man tar bort pigmentfläckar så blir man röd och svullen men även pigmenteringen blir mörkare i ansiktet, ungefär som en sårskorpa. Denna skorpa får man absolut inte pilla bort för då har man eventuellt skapat ett ärr och skadat läkningsprocessen. Man smörjer in området med den rekommenderade krämen. Skulle man omedvetet ta bort eller tvinga bort skorpan så bör man kontakta oss omgående. Vi rekommenderar även att man baddar med handduken. 

Pris:

800-1100 kr (små partier)

(boka kur små partier 5 st behandlingar betala för 4 st)

1600-2100 kr (gäller från kinder, panna eller händer - hela ansiktet)

(boka kur små partier 5 st behandlingar betala för 4 st)

BEHANDLING

PIGMENTFLÄCKAR

Pigmentfläckar är jämnt pigmenterade bruna fläckar som uppstår på huden. Fläckarna kan vara enskilda men också uppfattas som mer utbredda, vilket kan göra att huden känns ojämn.  Pigmentfläckar uppstår främst på områden som utsätts för sol och kan även uttalas som solfläckar, de vanligaste  är områdena är ansiktet eller ovansidan av händerna.  Även hormonförändringar, ofta i samband med graviditet eller medicinering, kan göra att pigmentfläckar uppstår. De är oftast större och utbredda och kallas för Melasma.  Både kvinnor och män kan få pigmenteringar och solskadad hud. Viktigt att tänka på att pigmentfläckarna blir mörkare efter behandlingen och sedan ljusa. Området behöver då i sin tur att återhämta sig, detta kan ta några veckor, undvik solexponering när "skorpan" har fallit bort och du har en rodnad. 

BEHANDLING

YTLIGA BLODKÄRL

Ådernät är små skadade vener som kan uppträda på ytan av huden i ansiktet. Ådernät är en kärlbristning som blir synlig då den ligger så nära under huden, ofta är den röd eller lila. Det är inte farligt, men det kan vara estetisk besvärande och därför väljer många att ta bort ytliga blodkärl. Dessa små kärl/vener i storleken ca 0,1 – 2 mm som syns genom huden. De kan visa sig som blå/lila missfärgningar.  Ärftlighet spelar en stor roll i hur kärlbristningar bildas i kroppen. Risken för dessa ökar vid hormonell obalans. I princip så är kärlbristningar huvudsakligen ett kosmetiskt problem som är enkelt att åtgärda. Dock är det ofta viktigt att undersöka att dessa bristningar inte är ett tecken på ett underliggande åderbråck.

BEHANDLING

En kemisk peeling är inte namnet på en behandling, utan ett samlingsnamn för många olika behandlingsformer. Kemisk peeling stimulerar cellförnyelsen och ersätter de döda cellerna, som kan täppa igen porerna och ge huden ett ojämnt och fjälligt intryck, med nya fina hudceller.  Resultatet blir en hud med ett vackrare, yngre och slätare utseende.

 En kemisk peeling kan utföras på ansikte, hals, nacke, dekolletage, rygg, samt händer.

 

Vi använder oss av Dermaceutic´s Kemiska Peelingar.

Ett märke som har säkra och kontrollerade peelingar som ger mycket fina resultat.  Mild fällning av huden efter behandlingen är normalt. Vi rekommenderar dig att alltid använda SPF 50 och för bästa läkningsförmåga/resultat rekommenderas deras läkningskräm.  

KEMISK PEELING

BEHANDLING

INNAN OCH EFTER BEHANDLING

Att tänka på innan dessa behandlingar:
För bästa resultat, vänj gärna in huden med rekommenderade hemmaprodukter under minst två veckor före den första peelingen.

Undvik även nedan de närmaste 48 timmarna före en behandling: brun-utan-solprodukter, produkter som innehåller höga
koncentrationer A-vitamin, vaxning och solning

 

En kemisk peeling bör ej göras om du nyligen har genomgått microdermabrasion, laserbehandling, kemisk peeling, filler, plastikkirurgi eller liknande. Din hud måste huden vara fullständigt reparerad och normaliserad innan en kemisk peeling kan genomföras.  Samma sak gäller om du har köldskador, solbränd hud, herpes eller feberutslag i ansiktet.

 

Att tänka på efter behandlingen:
Undvik: solning, vaxning, laserbehandlingar, alla typer av ansiktsbehandlingar som skrapar upp hyn (t.ex. micro pen, micro-needling)
Använd solskyddsfaktor, (SPF 50) rekommendationerna om eftervård hemma av behandlaren.

 

Fördelar med kemisk peeling:

motverkar rynkor i ansiktet samt jämnar ut hudtonen optimerar åter fuktningen av din hud och ger fantastisk lyster, timulerar bildningen av ny kollagen, vilket ger mer stuns och ökar hudens elasticitet reducerar acne och acne ärr samt drar ihop porerna

BEHANDLING

COSMO PEEL

Behandlingen ger en fin lyster och renar huden effektivt.

För bästa resultat rekommenderar vi att Dermaceutic's hemmavårdsprodukter används före, under och efter peeling kuren.


Cosmo Peel hjälper mot: fina linjer, torr hud, minskar tecken på hudens åldrande, Förbättrar hudens struktur och jämnhet, minskar acne ärr och pigmentfläckar, jämnar ut hudtonen, förstorade porer och föryngring av huden.

Pris: 1795 kr

(boka kur 4 st behandlingar betala 5385 kr ord pris 7180 kr.)