Pigmentfläckar & Ytliga Blodkärl

Solen ligger bakom en mycket stor del av hudens åldrande. En vanlig effekt av solens strålar är att människor får mörkare pigmentfläckar, man brukar tala om solskador

Ådernät är små skadade vener som kan uppträda på ytan av huden i ansiktet

4A2248AB-FEEF-493F-A44C-F620BDC8F69B.JPG

Hur fungerar behandlingen?

När vi behandlar pigmentfläckar riktar vi korta och koncentrerade ljuspulser mot huden genom ett prisma av glas, som vi för över hudytan, IPL-ljuset omvandlas till värme och energin som då alstras spränger sönder melaninet (pigmentet). Vid behandling av kärl eller rodnad koagulerar blodkärlen av värmen så att de drar ihop sig och blir osynliga.

 

Hur många behandlingar behöver jag göra?

För att få bästa resultat och åtgärda djupt sittande pigmenteringar och solskador rekommenderar vi 2–4 behandlingar med 3–4 veckors mellanrum.

 

Vad ska man tänka på före behandlingen?

Huden får absolut inte vara solbränd. Undvik solning (sol, solarium, brun-utan-solkrämer)

4 veckor innan behandling.

 

Är behandlingen smärtsam?

Det kan sticka till något men är inte smärtsamt. Vid behov kan en bedövande kräm användas före behandlingen. Sticket efterföljs ibland av värmekänsla.

 

Finns det några biverkningar?

Nej! Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå. Denna försvinner inom några dagar. Många upplever att de också ser lite ”smutsiga” ut och att fläckarna blivit ännu mörkare och mer framträdande ut än innan behandlingen, men det beror bara på att behandlingen har fungerat som tänkt Du kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.

 

 

Efter behandling

Efter behandlingen bör du undvika att exponeras av sol (och annat som kan påverka pigmenten) i minst 30 dagar. Använd solskyddsfaktor (minst SPF 30) om du inte kan undvika solexponering

 

Pris:

1–5 skott 900kr (små partier)

Boka kur små partier 5 st behandlingar betala 3400 kr ord pris 4500kr

6–10 skott 1600kr (t.ex. kinder, händer, panna)

Boka kur mellan partier 5 st behandlingar betala 6200 kr ord pris 8000kr

11–20 skott 2600kr (hela ansiktet)

Boka kur stora partier 5 st behandlingar betala 9900 kr ord 13000 kr