top of page

ACNE

Acne är ett vanligt hudproblem framförallt i ungdomen men även bland vuxna.

 

Acne orsakas ofta av en kombination av överproduktion av talg och närvaro av bakterier.  Hormoner, särskilt androgener, har en roll vid uppkomsten av acne.

Kosmetika och liknande yttre faktorer kan ge en viss försämring, men är oftast av mindre betydelse.  Vissa läkemedel kan utlösa eller förvärra acne och pubertal akne sätter igång när puberteten börjar.  I puberteten sker hos båda könen en ökning av hormoner som kallas androgener, vilket ökar aktiviteten i talgkörtlarDetta är en bidragande faktor till uppkomsten av acne. Acne hos vuxna kallas vuxenacne och utlöses främst av hormoner,  men även yttre påverkan som smink och solning kan utlösa uppkomsten av symtom på acne.

Det kan vara mycket påfrestande att ha acne som inte ger med sig

och påverka hela livet negativt om man inte får bukt med det.

BEHANDLING

INNAN OCH EFTER BEHANDLING

Hur fungerar behandlingen?

När vi behandlar Acne med IPL (Intense Pulsed Light) så är målet att dämpa inflammation i huden. IPL frigör ljus i en serie av korta pulser som förstör de bakterierna som finns i huden och som orsakar acne, samt de överaktiva talgkörtlarna som orsakar utbrotten. Värme som skapas på djupet i huden krymper de inflammerade talgkörtlarna och förebygger därmed överproduktion av talg

 

Hur många behandlingar behöver jag göra?

Beroende på acnens omfattning så anpassas behandlingen individuellt.

Vad ska man tänka på före behandlingen?

4 veckor innan behandling får huden absolut inte vara solbränd. Undvik solning (sol, solarium, brun-utan-solkrämer)

Är behandlingen smärtsam?

Det kan sticka till något men är inte smärtsamt. Vid behov kan en bedövande kräm användas före behandlingen. Sticket efterföljs ibland av värmekänsla.

Finns det några biverkningar?

Nej! Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå. Denna försvinner inom några dagar. Du kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.

Efter behandling

Efter behandlingen bör du undvika att exponeras av sol (och annat som kan påverka pigmenten) i minst 30 dagar. Använd solskyddsfaktor (SPF 50) om du inte kan undvika solexponering och undvik träning så länge rodnaden är "aktiv".  Till alla våra laser behandlingar rekommenderas en kräm som hjälper läkningen av huden samt skyddar mot UV ljus.

 

Pris:

1100kr (små partier)

(boka kur små partier 5 st behandlingar betala för 4 st)

1600kr ansikte

(boka kur små partier 5 st behandlingar betala för 4 st)

bottom of page