top of page

ACNE

Acne är ett vanligt hudproblem framförallt i ungdomen men även bland vuxna.

 

Acne orsakas ofta av en kombination av överproduktion av talg och närvaro av bakterier.  Hormoner, särskilt androgener, har en roll vid uppkomsten av acne.
Kosmetika och liknande yttre faktorer kan ge en viss försämring, men är oftast av mindre betydelse.  Vissa läkemedel kan utlösa eller förvärra acne samt pubertal acne
sätter igång när puberteten börjar. I puberteten sker en ökning av hormoner som kallas androgener, vilket ökar aktiviteten i talgkörtlar. Detta är en bidragande faktor till
uppkomsten av acne. Acne hos vuxna kallas vuxenacne och utlöses främst av hormoner, men även yttre påverkan som smink och solning kan utlösa uppkomsten

av symtom på acne.

BEHANDLING

INNAN OCH EFTER BEHANDLING

Hur fungerar behandlingen?

När vi behandlar Acne med IPL (Intense Pulsed Light) så är målet att dämpa inflammation i huden. IPL frigör ljus i en serie av korta pulser som skapar värme.
Denna värme stryper blodtillförseln till de överaktiva talgkörtlarna vilket resulterar i mindre talgproduktion och minskad risk för acne!

Eftersom dessa talgkörtlar vill ha blodtillförseln tillbaka kommer de försöka reparera sig, detta innebär att behandlingar om ca 4 tillfällen, en gång i veckan är ett måste för att få resultat!
 

Hur många behandlingar behöver jag göra?

Beroende på din acnes omfattning så anpassas behandlingen individuellt men minst 4 behandlingstillfällen, en gång i veckan i följd är rekommenderat för bästa resultat.

 

Vad ska man tänka på före behandlingen?

4 veckor innan behandling får huden absolut inte vara solbränd. Undvik solning (sol, solarium, brun-utan-solkrämer)

Är behandlingen smärtsam?

Det kan sticka till något men är inte smärtsamt. Vid behov kan en bedövande kräm användas före behandlingen. Sticket efterföljs ibland av värmekänsla.

Finns det några biverkningar?

Nej! Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå. Denna försvinner inom några dagar. Du kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.


Efter behandling

Efter behandlingen bör du undvika att exponeras av sol (och annat som kan påverka pigmenten) i minst 30 dagar. Använd solskyddsfaktor SPF 50 och keps för att undvika solexponering. Undvik träning så länge rodnaden är "aktiv"  Till alla våra laserbehandlingar rekommenderas produkter för bästa resultat. 


Pris:
1100kr (små partier)
(Boka kur små partier, 5 st behandlingar och betala för 4 st)

1600kr ansikte

(Boka kur små partier, 5 st behandlingar och betala för 4 st)

bottom of page