top of page
Sphere on Spiral Stairs

ACNE

Acne är ett vanligt hudproblem framförallt i ungdomen men även bland vuxna.

 

Acne orsakas ofta av en kombination av överproduktion av talg och närvaro av bakterier.  Hormoner, särskilt androgener, har en roll vid uppkomsten av acne.
Kosmetika och liknande yttre faktorer kan ge en viss försämring, men är oftast av mindre betydelse.  Vissa läkemedel kan utlösa eller förvärra acne samt pubertal acne sätter igång när puberteten börjar. I puberteten sker en ökning av hormoner som kallas androgener, vilket ökar aktiviteten i talgkörtlar. Detta är en bidragande faktor till uppkomsten av acne. Acne hos vuxna kallas vuxenacne och utlöses främst av hormoner, men även yttre påverkan som smink och solning kan utlösa uppkomsten 
av symtom på acne.


 

Följ rådet!


Välj bland alla våra olika ansiktsbehandlingar och hitta din favorit!  Vi hjälper dig på bästa möjliga sätt genom tips & råd för just din hud och hudtillstånd. Alla tips och råd är individuella och en skräddarsydd behandling skapas på plats. Om ni medicineras ber vi er kontakta oss innan ni bokar en tid. Innan IPL och Frax1550 så utförs en hudanalys med vår OBSERVE 520X (se under HUDANALYS)
Till alla våra behandlingar såsom kemisk peeling, IPL eller FRAX1550 rekommenderas ingen träning, bastu eller smink på minst 72 h efter behandling. Vi rekommenderar även att alla dina sminkborstar är rena efter varje behandling samt att örngott och ansiktshandduk byts efter utförd behandling hos oss, för att hålla din hud så ren som möjligt.

Tänk på att solexponering och/eller brun utan sol EJ är rekommenderat innan och efter en ansiktsbehandling, använd gärna minst SPF 50.

Vid en djuprengörande behandling så kan man uppleva rodnad, bli svullen, känna sig lite öm och eventuellt ytliga kärl kan uppstå efter portömningen. Ibland sker en utrensning av huden efter en djuprengörande ansiktsbehandling, detta eftersom den kemiska peelingen rengör på djupet.
När en IPL/laserbehandling har utförts så kan man bli svullen, varm och rodnad kan uppstå, även eventuell pigmentering, blåmärken, sårskorpor och värme blåsor kan uppstå beroende på vald behandling.
När kemisk peeling har utförts så kan man bli svullen, varm och rodnad kan uppstå, även flagning/fjällning och torra partier kan förekomma.
Kom ihåg! Användning av SPF 50 är ett måste och även användning av våra produktrekommendationer för att huden ska läka korrekt. Vi kan inte garantera bästa resultat om inte rekommendationerna följs.

Om ni har några frågor eller funderingar, kontakta oss på 018-711 811 eller info@royalspa.se.

INNAN OCH EFTER BEHANDLING

Hur fungerar behandlingen?

När vi behandlar Acne med IPL (Intense Pulsed Light) så är målet att dämpa inflammation i huden. IPL frigör ljus i en serie av korta pulser som skapar värme.
Denna värme stryper blodtillförseln till de överaktiva talgkörtlarna vilket resulterar i mindre talgproduktion och minskad risk för acne!

Eftersom dessa talgkörtlar vill ha blodtillförseln tillbaka kommer de försöka reparera sig, detta innebär att behandlingar om ca 4 tillfällen, en gång i veckan är ett måste för att få resultat!
 

Hur många behandlingar behöver jag göra?

Beroende på din acnes omfattning så anpassas behandlingen individuellt men minst 4 behandlingstillfällen, en gång i veckan i följd är rekommenderat för bästa resultat.

 

Vad ska man tänka på före behandlingen?

4 veckor innan behandling får huden absolut inte vara solbränd. Undvik solning (sol, solarium, brun-utan-solkrämer)

Är behandlingen smärtsam?

Det kan sticka till något men är inte smärtsamt. Vid behov kan en bedövande kräm användas före behandlingen. Sticket efterföljs ibland av värmekänsla.

Finns det några biverkningar?

Nej! Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå. Denna försvinner inom några dagar. Du kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.


Efter behandling

Efter behandlingen bör du undvika att exponeras av sol (och annat som kan påverka pigmenten) i minst 30 dagar. Använd solskyddsfaktor SPF 50 och keps för att undvika solexponering. Undvik träning så länge rodnaden är "aktiv"  Till alla våra laserbehandlingar rekommenderas produkter för bästa resultat. 


Pris:
1100kr (små partier)
(Boka kur små partier, 5 st behandlingar och betala för 4 st)


1650kr ansikte

(Boka kur små partier, 5 st behandlingar och betala för 4 st)

Sphere on Spiral Stairs

DINA ÖNSKEMÅL ÄR VÅR KUNSKAP

bottom of page