Rosacea

Rosacea är en kronisk och mycket vanlig hudsjukdom, som oftast drabbar vuxna människor som hunnit fylla 30 år. Sjukdomen skapar ett inflammatoriskt tillstånd i huden som kan dämpas med hjälp av IPL, intensivt pulserande ljus.

Hur fungerar behandlingen?

Under själva behandlingen riktar vi korta och koncentrerade ljuspulser mot huden genom ett prisma av glas, som vi för över hudytan. Värme förstör proteinet i kärlväggen och får kärlet att dra ihop sig och sedan försvinna.

Hur många behandlingar behöver jag göra?

För att nå önskat resultat beror på mängden blodkärl, hur de är placerade och hur stor skillnad du vill se. Ett vanligt behandlingsförlopp omfattar mellan en och tre behandlingar, med cirka en månads mellanrum. Kärlen försvinner gradvis efter behandlingen.

Vad ska man tänka på före behandlingen?

Huden får absolut inte vara solbränd. Undvik solning (sol, solarium, brun-utan-sol krämer)

4 veckor innan behandling.

Är behandlingen smärtsam?

Det kan sticka till något men är inte smärtsamt. Vid behov kan en bedövande kräm användas före behandlingen. Sticket efterföljs ibland av värmekänsla.

Finns det några biverkningar?

Nej! Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå. Denna försvinner inom några dagar. Du kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.

Efter behandling

Efter behandlingen bör du undvika att exponeras av sol (och annat som kan påverka pigmenten) i minst 30 dagar. Använd solskyddsfaktor (minst SPF 30) om du inte kan undvika solexponering

Pris:

1–5 skott 900kr (små partier)

Boka kur små partier 5 st behandlingar betala 3400 kr ord pris 4500kr
6–10 skott 1600kr (t.ex. kinder, händer, panna)

Boka kur mellan partier 5 st behandlingar betala 6200 kr ord pris 8000kr
11–20 skott 2600kr (hela ansiktet)

Boka kur stora partier 5 st behandlingar betala 9900 kr ord 13000 kr