top of page

Eksem är en inflammation i huden som gör att huden blir torr, röd och ofta kliar. Du kan få eksem om hudens yttersta skyddande lager har skadats.

Eksem förekommer i alla åldrar och drabbar ungefär 20 procent av befolkningen. Eksem kan sitta var som helst på kroppen, till exempel på händer, ansikte, ben samt böjveck.

De kännetecknas av röd och torr hud som kan fjälla och klia.  När man behandlar eksem med IPL så är det viktigt att man inte solar och vårdar det behandlade område med solskyddsfaktor 50.

 

Om ni medicineras med speciell medicin för eksem, ber vi er kontakta er

husläkare/läkare innan tidsbokning för ett godkännande för utvald behandling hos oss.

EKSEM

BEHANDLING

INNAN OCH EFTER BEHANDLING

Hur fungerar behandlingen?

När vi behandlar Eksem med IPL (Intense Pulsed Light) så är målet att dämpa inflammation i huden.

IPL frigör ljus i en serie av korta pulser som förstör de bakterierna som finns i huden och som orsakar acne, samt de överaktiva talgkörtlarna som orsakar utbrotten. Värme som skapas på djupet i huden krymper de inflammerade talgkörtlarna och förebygger därmed överproduktion av talg

 

Hur många behandlingar behöver jag göra?

Beroende på acnens omfattning så anpassas behandlingen individuellt.

Vad ska man tänka på före behandlingen?

4 veckor innan behandling får huden absolut inte vara solbränd. Undvik solning (sol, solarium, brun-utan-solkrämer)

Är behandlingen smärtsam?

Det kan sticka till något men är inte smärtsamt. Vid behov kan en bedövande kräm användas före behandlingen. Sticket efterföljs ibland av värmekänsla.

Finns det några biverkningar?

Nej! Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå. Denna försvinner inom några dagar. Du kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.

Efter behandling

Efter behandlingen bör du undvika att exponeras av sol (och annat som kan påverka pigmenten) i minst 30 dagar. Använd solskyddsfaktor (SPF 50) om du inte kan undvika solexponering och undvik träning så länge rodnaden är "aktiv".  Till alla våra laser behandlingar rekommenderas en kräm som hjälper läkningen av huden samt skyddar mot UV ljus.

 

Pris:

800-1100kr (små partier)

(boka kur små partier 5 st behandlingar betala för 4 st)

1600kr ansikte

(boka kur små partier 5 st behandlingar betala för 4 st)

bottom of page