top of page
Sphere on Spiral Stairs

EKSEM
 

Eksem är en inflammation i huden som gör att huden blir torr, röd och ofta kliar. Du kan få eksem om hudens yttersta skyddande lager har
skadats. Eksem förekommer i alla åldrar och drabbar ungefär 20 procent av befolkningen. Eksem kan sitta var som helst på kroppen, till exempel på
händer, ansikte, ben samt böjveck. De kännetecknas av röd och torr hud som kan fjälla och klia.  När man behandlar eksem med IPL så är det viktigt att man inte solar och vårdar det behandlade område med solskyddsfaktor 50. Finns olika typer av Eksem- bland dem finns Atopiskt eksem- Allergiskt kontakteksem- Icke-allergiskt kontakteksem- Mjälleksem- Underbenseksem- Soleksem- Slickeksem



Om ni medicineras med speciell medicin för eksem, ber vi er kontakta er husläkare/läkare innan tidsbokning för ett godkännande för utvald
behandling hos oss.


 

Följ rådet!


Välj bland alla våra olika ansiktsbehandlingar och hitta din favorit!  Vi hjälper dig på bästa möjliga sätt genom tips & råd för just din hud och hudtillstånd. Alla tips och råd är individuella och en skräddarsydd behandling skapas på plats. Om ni medicineras ber vi er kontakta oss innan ni bokar en tid. Innan IPL och Frax1550 så utförs en hudanalys med vår OBSERVE 520X (se under HUDANALYS)
Till alla våra behandlingar såsom kemisk peeling, IPL eller FRAX1550 rekommenderas ingen träning, bastu eller smink på minst 72 h efter behandling. Vi rekommenderar även att alla dina sminkborstar är rena efter varje behandling samt att örngott och ansiktshandduk byts efter utförd behandling hos oss, för att hålla din hud så ren som möjligt.

Tänk på att solexponering och/eller brun utan sol EJ är rekommenderat innan och efter en ansiktsbehandling, använd gärna minst SPF 50.

När en IPL/laserbehandling har utförts så kan man bli svullen, varm och rodnad kan uppstå, även eventuell pigmentering, blåmärken, sårskorpor och värme blåsor kan uppstå beroende på vald behandling.
Kom ihåg! Användning av SPF 50 är ett måste och även användning av våra produktrekommendationer för att huden ska läka korrekt. Vi kan inte garantera bästa resultat om inte rekommendationerna följs.

Om ni har några frågor eller funderingar, kontakta oss på 018-711 811 eller info@royalspa.se.

B R A   A T T  V E T A 

1

HÄR HAR VI DEM VANLIGASTE SYMTPOMEN

-Huden är torr och fjällar.

-Du får utslag som kliar.

-På ljus hud blir utslagen röda. På mörk hud kan områden med eksem bli mörkare än den övriga huden.
-Du får sprickor i huden som gör ont.

-Huden får små blåsor med vätska. Blåsorna kan gå sönder så att vätskan rinner ut. Då bildas små sår och sårskorpor. Eksem med sår kan bli infekterade. Då blir sårvätskan grumlig och sårskorporna blir tjocka och gulaktiga.Du kan få tjock och rynkig hud på områden med eksem som du haft länge och som du kliat mycket på.  

2

VAD KAN MAN GÖRA HEMMA FÖR ATT FÖREBYGGA OCH LINDRA EKSEM?

-Ju mer huden kommer i kontakt med vatten desto torrare blir den. Varmt Vatten torkar ut huden mer än svalt vatten.
-Duscha eller bada inte varje dag om du inte behöver det och gör det kortare stunder.
- Tvätta inte i onödan med tvål och vatten på dina eksem, skölj borttvålen noga och torka händerna ordentligt.
-Använd plasthandskar när du diskar om du har eksem på händerna.
-Undvik vatten med klor.
-Använd en mild oparfymerad tvål och tvättmedel, undvik sköljmedel.
-Smörj kontinuerligt in huden med mjukgörande hudkräm, framförallt efter kontakt med vatten.
- Undvik de ämnen som kan ha utlöst eksemet, till exempel diskmedel eller smycken som innehåller nickel.
-Undvik dammiga miljöer.

3

OLIKA TYPER AV EKSEM

Finns olika typer av Eksem- bland dem finns Atopiskt eksem- Allergiskt kontakteksem- Icke-allergiskt kontakteksem- Mjälleksem- Underbenseksem- Soleksem- Slickeksem

INNAN OCH EFTER BEHANDLING

Hur fungerar behandlingen?

När vi behandlar Eksem med IPL (Intense Pulsed Light) så är målet att dämpa inflammation i huden och på så vis dämpa känsligheten. Har man öppna sår så kommer såret läka snabbare, torrhet och kliandet minskar. 

 

Hur många behandlingar behöver jag göra?

Beroende på eksemes omfattning så anpassas behandlingen individuellt.

Vad ska man tänka på före behandlingen?

4 veckor innan behandling får huden absolut inte vara solbränd. Undvik solning (sol, solarium, brun-utan-solkrämer)

Är behandlingen smärtsam?

Det kan sticka till något men är inte smärtsamt. Vid behov kan en bedövande kräm användas före behandlingen. Sticket efterföljs ibland av värmekänsla.

Finns det några biverkningar?

Nej! Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå. Denna försvinner inom några dagar. Du kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.

Efter behandling

Efter behandlingen bör du undvika att exponeras av sol (och annat som kan påverka pigmenten) i minst 30 dagar.
Använd solskyddsfaktor (SPF 50) om du inte kan undvika solexponering och undvik träning så länge rodnaden är "aktiv".  Till alla våra laser behandlingar rekommenderas en kräm som hjälper läkningen av huden samt skyddar mot UV ljus.

 

Pris:

800-1100kr (små partier)

(boka kur små partier 5 st behandlingar betala för 4 st)

1650kr ansikte

(boka kur små partier 5 st behandlingar betala för 4 st)

Sphere on Spiral Stairs

DINA ÖNSKEMÅL ÄR VÅR KUNSKAP

bottom of page