top of page

Acne ärr är ett vanligt estetiskt problem som förekommer främst i ansiktet men också på andra delar av kroppen. Ärren och fläckarna kan uppenbara sig på olika sätt beroende på allvarlig acne du tidigare lidit av. Vid mild acne blir det ofta bara röda eller mörkare fläckar på huden medan huden får så kallade gropar och blir ärrig efter svårare acne. Ärr har ofta olika djup och omfattning och generellt går det inte att helt och hållet få bort  men genom effektiva metoder reduceras och görs ärren mindre framträdande.

Det går att behandla dessa ärr och få en förbättrad struktur och färg med hjälp av exempelvis fraktionerad laser FRAX 1550. När man behandlar acne ärr så är det viktigt att man inte solar och vårdar ärret med solskyddsfaktor 50.

ACNE ÄRR

nordlys_edited_edited.png

BEHANDLING

INNAN OCH EFTER BEHANDLNG MED LASER

Hur fungerar behandlingen?

Den metod som vi främst rekommenderar är Nordlys Frax1550. Det är en fraktionerad glasfiberlaser som genom tusentals mikroskopiska behandlingspunkter och laserkanaler djupt ner i huden både verkar på kollagenstimuleringen för att "plumpa upp huden" samt triggar en nybildning av ny, frisk vävnad för en slätare hud. Vilket är den mest kraftfulla behandlingen av acne ärr. Fraxellaser ger mycket goda resultat i ansiktet och är också den enda behandlingsmetod vi har för acne ärr på ryggen.

 

Hur många behandlingar behöver jag göra?

Vid laserbehandling av acne ärr gör vi oftast 3–6 behandlingar med en månads mellanrum vilket ger kraftfulla resultat med ett minimum av konvalescens. Första dagarna har man lätt rodnad och/eller svullnad men man brukar bara behöva vara hemma själva behandlingsdagen. Det kan vara nödvändigt att göra återbehandlingar efter tre till sex månader.

 

Vad ska man tänka på före behandlingen?

4 veckor innan behandling får huden absolut inte vara solbränd. Undvik solning (sol, solarium, brun-utan-solkrämer)
 

Är behandlingen smärtsam?

Det kan sticka till något men är inte smärtsamt. Vid behov kan en bedövande kräm användas före behandlingen.

Sticket efterföljs ibland av värmekänsla. Finns det några biverkningar? Nej! Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå. Denna försvinner inom några dagar. Du kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.
 

Efter behandling

Efter behandlingen bör du undvika att exponeras av sol (och annat som kan påverka pigmenten) i minst 30 dagar.

Använd solskyddsfaktor (SPF 50) om du inte kan undvika solexponering. 

Till alla våra laser behandlingar rekommenderas en kräm som hjälper läkningen av huden samt skyddar mot UV ljus.

 

PRIS:

Små partier (kinder) 1100kr

(boka kur små partier 5 st behandlingar betala för 4 st)
 

Hela ansikte 1600kr

(boka kur små partier 5 st behandlingar betala för 4 st)

bottom of page