top of page
Sphere on Spiral Stairs

ACNEÄRR

Acneärr är ett vanligt estetiskt problem som förekommer främst i ansiktet men också på andra delar av kroppen. Ärren och de pigmenterade fläckarna kan uppenbara sig på olika sätt beroende på hur allvarlig acne du tidigare lidit av. Vid mild acne blir det ofta bara röda eller mörkare fläckar på huden medan huden får så kallade gropar och blir ärrig efter svårare acne. Ärr har ofta olika djup och omfattning, generellt går det inte att få bort helt och hållet, men genom effektiva metoder reduceras ärren och blir mindre framträdande. Färska ärr är absolut de lättaste att behandla, men även äldre ärr kommer bli mindre framträdande med hjälp av exempelvis fraktionerad laser FRAX 1550.

FRAX 1550 är en fraktionerad laser, vilket innebär att vi skjuter små värmekanaler ner i huden, dessa värmekanaler går djupt ner i huden och kommer skapa en kontrollerad skada. Denna kontrollerade skada kommer läka och resultera i en slätare hud med mindre fina linjer och rynkor samt förminskade porer. Din hud kommer aktivt läka och återskapa hud under hela 6 månader efter behandling, gradvis förbättring kan ses långt efter utförd behandling. FRAX1550 kan användas på alla hudtyper, om du har benägenhet till keloida ärr, kontakta oss för konsultation innan behandling.

Vid behandling med FRAX1550 stimuleras fibroblasterna i huden som binder upp bindväv genom att skapa proteiner som kollagen och elastin, dessa proteiner är grundpelare för en ungdomlig hy. När fibroblasterna stimuleras kommer huden att förnyas och förfinas vilket resulterar i en slätare och jämnare hud med mindre rynkor, mindre porer, fina linjer och mindre framträdande ärr.

.

Följ rådet!


Välj bland alla våra olika ansiktsbehandlingar och hitta din favorit!  Vi hjälper dig på bästa möjliga sätt genom tips & råd för just din hud och hudtillstånd. Alla tips och råd är individuella och en skräddarsydd behandling skapas på plats. Om ni medicineras ber vi er kontakta oss innan ni bokar en tid. Innan IPL och Frax1550 så utförs en hudanalys med vår OBSERVE 520X (se under HUDANALYS)
Till alla våra behandlingar såsom kemisk peeling, IPL eller FRAX1550
rekommenderas ingen träning, bastu eller smink på minst 72 h efter behandling. Vi rekommenderar även att alla dina sminkborstar är rena efter varje behandling samt att örngott och ansiktshandduk byts efter utförd behandling hos oss, för att hålla din hud så ren som möjligt.

När en IPL/laserbehandling har utförts så kan man bli svullen, varm och rodnad kan uppstå, även eventuell pigmentering, blåmärken, sårskorpor och värme blåsor kan uppstå beroende på vald behandling.
När kemisk peeling har utförts så kan man bli svullen, varm och rodnad kan uppstå, även flagning/fjällning och torra partier kan förekomma.
Kom ihåg! Användning av SPF 50 är ett måste och även användning av våra produktrekommendationer för att huden ska läka korrekt. Vi kan inte garantera bästa resultat om inte rekommendationerna följs.

Om ni har några frågor eller funderingar, kontakta oss på 018-711 811 eller info@royalspa.se.

INNAN OCH EFTER BEHANDLNG MED LASER

Hur fungerar behandlingen?

Den metod som vi främst rekommenderar är Nordlys Frax1550. Det är en fraktionerad glasfiberlaser som genom tusentals mikroskopiska behandlingspunkter och laserkanaler djupt ner i huden både verkar på kollagenstimuleringen för att "plumpa upp huden" samt triggar en nybildning av ny, frisk vävnad för en slätare hud. Vilket är den mest kraftfulla behandlingen av acne ärr. Fraxellaser ger mycket goda resultat i ansiktet och är också den enda behandlingsmetod vi har för acne ärr på ryggen.

 

Hur många behandlingar behöver jag göra?

Vid laserbehandling av acne ärr gör vi oftast 3–6 behandlingar med en månads mellanrum vilket ger kraftfulla resultat med ett minimum av konvalescens. Första dagarna har man lätt rodnad och/eller svullnad men man brukar bara behöva vara hemma själva behandlingsdagen. Det kan vara nödvändigt att göra återbehandlingar efter tre till sex månader.

 

Vad ska man tänka på före behandlingen?

4 veckor innan behandling får huden absolut inte vara solbränd. Undvik solning (sol, solarium, brun-utan-solkrämer)
 

Är behandlingen smärtsam?

Det kan sticka till något men är inte smärtsamt. Vid behov kan en bedövande kräm användas före behandlingen.

Sticket efterföljs ibland av värmekänsla. Finns det några biverkningar? Nej! Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå. Denna försvinner inom några dagar. Du kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.

 

Innan behandling:

Undvik solexponering och applicering utav brun utan sol. Om din hud är solbränd bör ej behandling utföras. Även tyngre ansiktsbehandlingar som microneedling/micropen och starka kemiska peelingar bör undvikas innan denna behandling.
 

Efter behandling:

Huden kommer kännas stram, varm, svullen, torr, även rodnad, fjällning, blåmärken och sårskorpor kan uppstå. Dessa sårskorpor får man absolut INTE pilla bort.

Användning utav rätt produkter är ett måste för att huden ska läka korrekt. Vi kommer att gå igenom rekommendationer utav produkter och hur du ska tänka efter behandling på plats.

Efter utförd behandling rekommenderas ingen träning, bastu eller smink på minst 72 h. Även väldigt varmt vatten i dusch bör undvikas. Undvik solexponering så gott det går med solskyddsfaktor, hatt, keps osv, även brun utan sol bör undvikas. Produkter med a-vitamin (retinoider), syror som AHA, BHA och PHA samt c-vitamin bör undvikas de första 5 dagarna efter din behandling, om inte annat bestäms med din hudterapeut.

Vi rekommenderar även att alla dina sminkborstar är rena samt att örngott och ansiktshandduk byts efter utförd behandling hos oss för att hålla din hud så ren som möjligt. 

 

PRIS:

Små partier (kinder) 1100kr

(boka kur små partier 5 st behandlingar betala för 4 st)
 

Hela ansikte 1750kr

(boka kur små partier 5 st behandlingar betala för 4 st)

SNABBA RESULTAT?

Nej!

Det finns tyvärr inga snabba resultat, ärrvävnad kräver mycket jobb.
Man behöver behandlas med jämna mellanrum.
 

Viktigt!

-Hur länge har haft detta ärr? 
-Hur har du behandlat detta ärr genom åren? 
-Hur djupt är ärret?


Dessa tre frågor är viktiga och grunden till ditt resultat. 

Nej! 

Du kommer aldig bli av med ärret helt och hållet, men du kan absolut förbättra det och göra det mindre synligt och minska den diffusa rodnaden.
 

nordlys_edited_edited.png
Sphere on Spiral Stairs

DINA ÖNSKEMÅL ÄR VÅR KUNSKAP

bottom of page