Acne ärr är ett vanligt estetiskt problem som förekommer främst i ansiktet men också på andra delar av kroppen. Ärren och fläckarna kan uppenbara sig på olika sätt beroende på allvarlig acne du tidigare lidit av. Vid mild acne blir det ofta bara röda eller mörkare fläckar på huden medan huden får så kallade gropar och blir ärrig efter svårare acne. Ärr har ofta olika djup och omfattning och generellt går det inte att helt och hållet få bort  men genom effektiva metoder reduceras och görs ärren mindre framträdande.

Det går att behandla dessa ärr och få en förbättrad struktur och färg med hjälp av exempelvis fraktionerad laser FRAX 1550. När man behandlar acne ärr så är det viktigt att man inte solar och vårdar ärret med solskyddsfaktor 50.

ACNE ÄRR

nordlys_edited_edited.png

BEHANDLING

INNAN OCH EFTER BEHANDLNG MED LASER

Hur fungerar behandlingen?

Den metod som vi främst rekommenderar är Nordlys Frax1550. Det är en fraktionerad glasfiberlaser som genom tusentals mikroskopiska behandlingspunkter och laserkanaler djupt ner i huden både verkar på kollagenstimuleringen för att "plumpa upp huden" samt triggar en nybildning av ny, frisk vävnad för en slätare hud. Vilket är den mest kraftfulla behandlingen av acne ärr. Fraxellaser ger mycket goda resultat i ansiktet och är också den enda behandlingsmetod vi har för acne ärr på ryggen.

 

Hur många behandlingar behöver jag göra?

Vid laserbehandling av acne ärr gör vi oftast 3–6 behandlingar med en månads mellanrum vilket ger kraftfulla resultat med ett minimum av konvalescens. Första dagarna har man lätt rodnad och/eller svullnad men man brukar bara behöva vara hemma själva behandlingsdagen. Det kan vara nödvändigt att göra återbehandlingar efter tre till sex månader.

 

Vad ska man tänka på före behandlingen?

4 veckor innan behandling får huden absolut inte vara solbränd. Undvik solning (sol, solarium, brun-utan-solkrämer)
 

Är behandlingen smärtsam?

Det kan sticka till något men är inte smärtsamt. Vid behov kan en bedövande kräm användas före behandlingen.

Sticket efterföljs ibland av värmekänsla. Finns det några biverkningar? Nej! Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå. Denna försvinner inom några dagar. Du kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.
 

Efter behandling

Efter behandlingen bör du undvika att exponeras av sol (och annat som kan påverka pigmenten) i minst 30 dagar.

Använd solskyddsfaktor (SPF 50) om du inte kan undvika solexponering. 

Till alla våra laser behandlingar rekommenderas en kräm som hjälper läkningen av huden samt skyddar mot UV ljus.

 

PRIS:

Små partier (kinder) 1100kr

(boka kur små partier 5 st behandlingar betala för 4 st)
 

Hela ansikte 1600kr

(boka kur små partier 5 st behandlingar betala för 4 st)

BEHANDLING

KEMISK PEELING

En kemisk peeling är inte namnet på en behandling, utan ett samlingsnamn för många olika behandlingsformer. Kemisk peeling stimulerar cellförnyelsen och ersätter de döda cellerna, som kan täppa igen porerna och ge huden ett ojämnt och fjälligt intryck, med nya fina hudceller.  Resultatet blir en hud med ett vackrare, yngre och slätare utseende.

 En kemisk peeling kan utföras på ansikte, hals, nacke, dekolletage, rygg, samt händer.

 

Vi använder oss av Dermaceutic´s Kemiska Peelingar.

Ett märke som har säkra och kontrollerade peelingar som ger mycket fina resultat.  Mild fällning av huden efter behandlingen är normalt. Vi rekommenderar dig att alltid använda SPF 50 och för bästa läkningsförmåga/resultat rekommenderas deras läkningskräm.  

BEHANDLING

INNAN OCH EFTER BEHANDLING MED COSMO PEEL

Att tänka på innan dessa behandlingar:
För bästa resultat, vänj gärna in huden med rekommenderade hemmaprodukter under minst två veckor före den första peelingen.

Undvik även nedan de närmaste 48 timmarna före en behandling: brun-utan-solprodukter, produkter som innehåller höga
koncentrationer A-vitamin, vaxning och solning

 

En kemisk peeling bör ej göras om du nyligen har genomgått microdermabrasion, laserbehandling, kemisk peeling, filler, plastikkirurgi eller liknande. Din hud måste huden vara fullständigt reparerad och normaliserad innan en kemisk peeling kan genomföras.  Samma sak gäller om du har köldskador, solbränd hud, herpes eller feberutslag i ansiktet.

 

Att tänka på efter behandlingen:
Undvik: solning, vaxning, laserbehandlingar, alla typer av ansiktsbehandlingar som skrapar upp hyn (t.ex. micro pen, micro-needling)
Använd solskyddsfaktor, (SPF 50) rekommendationerna om eftervård hemma av behandlaren.

 

Fördelar med kemisk peeling:

motverkar rynkor i ansiktet samt jämnar ut hudtonen optimerar åter fuktningen av din hud och ger fantastisk lyster, timulerar bildningen av ny kollagen, vilket ger mer stuns och ökar hudens elasticitet reducerar acne och acne ärr samt drar ihop porerna

BEHANDLING

COSMO PEEL

Behandlingen ger en fin lyster och renar huden effektivt.

För bästa resultat rekommenderar vi att Dermaceutic's hemmavårdsprodukter används före, under och efter peeling kuren.


Cosmo Peel hjälper mot: fina linjer, torr hud, minskar tecken på hudens åldrande, Förbättrar hudens struktur och jämnhet, minskar acne ärr och pigmentfläckar, jämnar ut hudtonen, förstorade porer och föryngring av huden.

Pris: 1795 kr

(boka kur 4 st behandlingar betala 5385 kr ord pris 7180 kr.)