Kirurgiska ärr

Om ni har inflammationer, liknande besvär eller medicineras ber vi er kontakta er husläkare/läkare innan tidsbokning för ett godkännande för utvald behandling hos oss. Vi behandlar endast läkta ärr

 

Hur fungerar behandlingen?

Den metod som vi främst rekommenderar är Nordlys Frax1550. Det är en fraktionerad glasfiberlaser som genom tusentals mikroskopiska behandlingspunkter och laserkanaler djupt ner i huden både verkar på kollagenstimuleringen för att "plumpa upp huden" samt triggar en nybildning av ny, frisk vävnad för en slätare hud.

Hur många behandlingar behöver jag göra?

Eftersom all läkning generellt tar längre tid på kroppen är information och förutsättningar inte direkt överförbara från när vi behandlar ärr i ansiktet. Beroende på hur ärret ser ut går det i många fall att få en förbättring av ärrets utseende även på kroppen. Vi rekommenderar i de flesta fall en grundkur på 4 behandlingar för enstaka ärr.

Vad ska man tänka på före behandlingen?

Huden får absolut inte vara solbränd. Undvik solning (sol, solarium, brun-utan-sol krämer)

 

4 veckor innan behandling.

Är behandlingen smärtsam?

Det kan sticka till något men är inte smärtsamt. Vid behov kan en bedövande kräm användas före behandlingen. Sticket efterföljs ibland av värmekänsla.

Finns det några biverkningar?

Nej! Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå. Denna försvinner inom några dagar. Du kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.

Efter behandling

Efter behandlingen bör du undvika att exponeras av sol (och annat som kan påverka pigmenten) i minst 30 dagar. Använd solskyddsfaktor (SPF 50) om du inte kan undvika solexponering. Till alla våra laser behandlingar rekommenderas en kräm som hjälper läkningen av huden samt skyddar mot UV ljus.

 

Kirurgiska ärr

Ärr 0-10cm 995kr frax,

(boka en kur 5 st behandlingar betala 3800 kr ord pris 4975 kr)

Ärr 10–20 cm 1295kr frax,

(boka en kur 5 st behandlingar betala 5000 kr ord pris 6475 kr)

Ärr 20 -30 cm 1695kr frax

(boka en kur 5 st behandlingar betala 6500 kr ord pris 8475 kr)

När man behandlar ett kirurgiska ärr så är det viktigt att man inte solar och vårdar ärret med solskyddsfaktor 50