Ärr

Har du kirurgiska ärr, självskadeärr eller andra typer av ärr på kroppen som du vill behandla?

Det går att behandla dessa ärr och få en förbättrad struktur

och färg med hjälp av exempelvis fraktionerad laser.

Hur fungerar behandlingen?

Den metod som vi främst rekommenderar är Nordlys Frax1550. Det är en fraktionerad glasfiberlaser som genom tusentals mikroskopiska behandlingspunkter och laserkanaler djupt ner i huden både verkar på kollagenstimuleringen för att "plumpa upp huden" samt triggar en nybildning av ny, frisk vävnad för en slätare hud.

Hur många behandlingar behöver jag göra?

Eftersom all läkning generellt tar längre tid på kroppen är information och förutsättningar inte direkt överförbara från när vi behandlar ärr i ansiktet. Beroende på hur ärret ser ut går det i många fall att få en förbättring av ärrets utseende även på kroppen. Vi rekommenderar i de flesta fall en grundkur på 4 behandlingar för enstaka ärr.

Vad ska man tänka på före behandlingen?

Huden får absolut inte vara solbränd. Undvik solning (sol, solarium, brun-utan-sol krämer)

 

4 veckor innan behandling.

Är behandlingen smärtsam?

Det kan sticka till något men är inte smärtsamt. Vid behov kan en bedövande kräm användas före behandlingen. Sticket efterföljs ibland av värmekänsla.

Finns det några biverkningar?

Nej! Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå. Denna försvinner inom några dagar. Du kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.

Efter behandling

Efter behandlingen bör du undvika att exponeras av sol (och annat som kan påverka pigmenten) i minst 30 dagar. Använd solskyddsfaktor (minst SPF 30) om du inte kan undvika solexponering

 

1–5 skott 800kr (små partier)
6–10 skott 1500kr (t.ex. kinder, händer, panna)
11–20 skott 2500kr ( hela ansiktet )

 

Relax - Royal Spa
00:00 / 00:00

2018 www.royalspa.se