Acne Ärr

Acne ärr är ett vanligt estetiskt problem som förekommer främst i ansiktet men också på andra delar av kroppen. Ärr har ofta olika djup och omfattning och generellt går det inte att helt och hållet få bort akneärr men genom effektiva metoder reduceras och görs ärren mindre framträdande.

Hur fungerar behandlingen?

Den metod som vi främst rekommenderar är Nordlys Frax1550. Det är en fraktionerad glasfiberlaser som genom tusentals mikroskopiska behandlingspunkter och laserkanaler djupt ner i huden både verkar på kollagenstimuleringen för att "plumpa upp huden" samt triggar en nybildning av ny, frisk vävnad för en slätare hud. Vilket är den mest kraftfulla behandlingen av acne ärr. Fraxellaser ger mycket goda resultat i ansiktet och är också den enda behandlingsmetod vi har för acne ärr på ryggen.

 

Hur många behandlingar behöver jag göra?

Vid laserbehandling av acne ärr gör vi oftast 3–6 behandlingar med en månads mellanrum vilket ger kraftfulla resultat med ett minimum av konvalescens. Första dagarna har man lätt rodnad och/eller svullnad men man brukar bara behöva vara hemma själva behandlingsdagen. Det kan vara nödvändigt att göra återbehandlingar efter tre till sex månader.

 

Vad ska man tänka på före behandlingen?

Huden får absolut inte vara solbränd. Undvik solning (sol, solarium, brun-utan-solkrämer)

4 veckor innan behandling.

 

Är behandlingen smärtsam?

Det kan sticka till något men är inte smärtsamt. Vid behov kan en bedövande kräm användas före behandlingen. Sticket efterföljs ibland av värmekänsla.

 

Finns det några biverkningar?

Nej! Efter behandlingen kan en svag rodnad eller svullnad uppstå. Denna försvinner inom några dagar. Du kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.

 

Efter behandling

Efter behandlingen bör du undvika att exponeras av sol (och annat som kan påverka pigmenten) i minst 30 dagar. Använd solskyddsfaktor (SPF 50) om du inte kan undvika solexponering. Till alla våra laser behandlingar rekommenderas en kräm som hjälper läkningen av huden samt skyddar mot UV ljus.

 

Pris:

Små partier (kinder) 1100kr

(boka en kur 5 st behandlingar betala 4400 kr ord pris 5500 kr)


Hela ansikte 1695kr

(boka en kur 5 st behandlingar betala 6978 kr ord pris 8475 kr)